Our Chef

Entorn històric

La Terra Alta està situada al nord de les muntanyes del Massís dels Ports i configura un magnífic altiplà d'on sobresurten les serres de Pàndols i de Cavalls , zones plenes d'història.
En les zones cultivables predominen els cultius d'ametllers i avellaners . També destaca la vinya , a partir de la qual s'elabora un vi conegut per tot arreu. Dels olives s'extreu un dels olis verges d'oliva més apreciats de Catalunya . El pes de l'agricultura fa que sigui la zona menys industrialitzada de les quatre comarques de l'Ebre , i potser per aquest motiu conserva gran varietat de paisatges en estat verge, i pobles que han conservat l'encant de temps passats.
El nostre restaurant, situat a la cruïlla dels termes de Gandesa, Batea i Bot, està al cap del Coll del Moro, envoltat de naturalesa i llocs històrics, plens d'encant, que cal visitar!

 • John Doe

  Necròpolis Coll del Moro

  La Necròpolis de Coll del Moro , a Gandesa , el municipi amb més població de la comarca de Terra Alta . La necròpolis va pertànyer a un poblat amb una ocupació que va ser del segle VI a l'I a. C. Des de la acròpoli del poblat s'aprecia una àmplia panoràmica de la comarca . Destaca l'aparició d'un teler de lli en una estructura que constituiria un taller , a més de ceràmica fenícia i grega. Però parlant de la necròpolis , cal dir que les excavacions de la mateixa han descobert quaranta-nou estructures tumulars , constituïnt una de les més importants en territori català .

 • John Doe

  Museu històric - La Batalla de l'Ebre

  L'objectiu del museu és el de potenciar el coneixement d'una part de la història del nostre país a partir d'una visita a l'exposició permanent, així com també protegir aquest llegat per donar-lo a conèixer d'una forma adequada als diferents segments de la població de la nostra societat (escolars, joves, gent gran, etc.)
  La població jove pot conèixer uns fets històrics i a la vegada desenvolupar l'intel.lecte durant la visita, aportant-los-hi un conjunt d'informacions i d'inquietuds envers uns continguts socials i que formen part de la història d'un període determinat, com va ser la Guerra Civil Espanyola.

 • John Doe

  Celler Coperativa - Gandesa

  Edifici modernista que va ser construït el 1919 per César Martinell.
  El cos principal de l'edificació consta de 3 naus rectangulars paral·leles de diferent alçada amb coberta de bòbeda de totxo carregada sobre arcs de diafragma parabòlics. La coberta està a diferents nivells, deixant petites obertures d'il·luminació intercalades entre les bòbedes i també per tal de fer desaparèixer els gasos de la fermentació del vi.
  Tal i com explica el propi Martinell, va prescindir per primera vegada de la fusta en la coberta i va utilitzar el sistema de bòbedes i arcs equilibrats.

 • John Doe

  En plena natura - La Fontcalda

  Rep el nom d'una font d'aigua minero-medicinal que brolla a 28 graus, a l'esquerra del Riu Canaletes, no gaire lluny del Santuari. Són aigües que duen clorur i carbonat càlcic, sulfat de magnesi i clorur sòdic, aquesta font es coneix popularment amb el nom de la "Font dels Xorros".
  Els entorns de la Fontcalda destaquen especialment pels seus valors geològics i geomorfològics, amb afloraments força espectaculars (plegaments, anticlinals...) i formes molt capricioses (gorges, crestes...).

  Més informació: http://www.terraalta.cat/gandesa